sobota 17. prosince 2016

Band-in-a-Box Základní pojmy 2. Část Real Tracks

Motto:

   RealTracks znějí reálně, protože jsou reálné ...

Na Úvod

Hudební program Band-in-a-Box (dále jen  BIAB) je v současnosti úžasně komplexní a mohutná hudební aplikace, která za více jak 20 let vývoje už zdaleka není jen generátor hudebních doprovodů, kdy jen napíšete akordy, počet taktů, tóninu a opakování, zvolíte styl a vše je hotovo. BIAB  je v současnost zhmotněné know-how špičkových světových hudebníků a hudebních škol jako je např. Berkley.

V tomto článku bych navázal 1. Část věnovanou MIDI Stylům v BIAB a věnoval se v současné době dalšímu zajímavému fenoménu používání hudebního software a to je Reálný zvuk. V BIAB  je posledních verzích několik vychytávek, které tento trend podporují a to především tzv. RealTracks (Reálné znějící hudební Stopy).

Real Tracks pro Band-in-a-Box a Real Band

Vzhledem k tomu, že BIAB byl od počátku svého vývoje koncipován jako "Doprovodný" to je že slouží k vytváření, dnes tolik vyhledávaných hudebních podkladů. Jeho rané verze jen s podporou MIDI zvuků jsou již dávno překonané a i ti co podklady nepoužívají pro veřejnou produkci, jsou potěšení, když jejich aranže mohou poslouchat ve zcela věrném provedení, tak jak by je hráli špičkoví hudebníci v daném hudebním stylu. To v případě RealTracks pro BIAB, platí  absolutně. 

Nejlepší studioví hráči Kanady, USA a z celého hudebního světa nahrávají v profesionálních studiích PG Music, Inc na nejkvalitnější nástroje současnosti zvuky v nejvyšší kvalitě, pro různá tempa, všech 12 tónin. Výsledkem je zvuková kvalita a provedení, které ucho posluchače nerozezná od originální živé nahrávky ve studiu.


Co jsou to RealTracks?

Technicky vzato RealTracks aplikované na MIDI Tracky v aranži Vaší skladby tyto přepíší a přesto mohou být dále ovládány stejně jako MIDI nástroje (hlasitost, ztlumení a pod.) Samozřejmě přebírají kompletně harmonii skladby nadefinovanou ve vaší aranži a to co slyšíte je úplně autentický doprovod a sóla.

RealTrakcs, nejsou žádné "samply"... Je plný záznam živých nástrojů a zvuků. Jsou to plné nahrávky, trvající od 1 do 8 taktů v čase, hrající v perfektní synchronizaci s ostatními stopami. Vyberte si z předpřipravených stylů Band-in-a-Box®, nebo kombinujte RealTracks nástroje, aby zněly jako vaše vlastní kapela.

Od úplných počátků RealTracks do současnosti již existuje více jak 2200 Tracků, které jsou komplexně dodávány v balíčcích  UltraPlusPAKEverythingPAK, nebo Audiophile BIAB a také jsou použitelné v programu RealBand.  je to více jak 2600 hodin studiových nahrávek reálnými hudebníky.

Jednotlivé sady RealTracks je možno dokoupit jednotlivě v ceně 29 USD /sadu, nebo také ve speciálních balíčcích RealPacks dle hudebních stylů za 79 USD. 

  • POZOR: U všech RT si dejte vždy pozor že podporují Vaší verzi BIAB! Poslední verze vždy většinou vyžadují verzi BIAB ze stejného roku!


202 Nových RealTracks je obsaženo v BIAB 2017

PG Music u příležitosti verze 217 uvolnilo dalších 202 nových RealTracks což je nyní již v 277 sadách více jak 2200 RT pro Jazz, Country, Rock, Pop, metal, Blues, Bluegrass, Dixieland, Folk a další.

Zde můžete vše prozkoumat a naposlouchat: http://www.pgmusic.com/bbwin.realtracks.htm




Žádné komentáře:

Okomentovat