čtvrtek 2. února 2017

Cestovní kytary

Úvod

Karel: Také máte občas problém, že by jste někam chtěli vyrazit, ale vzhledem k okolnostem si nemůžete dovolit sebou táhnout velkou kytaru s futrálem a nedej bůh ji někde nechat v autě při jiném programu. Na to dnes jsou od různých výrobců k dispozici různé cestovní kytary. Zkusím zde pravidelně ukazovat jejich nové kousky tak jak se mi dostanou pod ruku.

MARTIN Backpacker 25th Anniversary za 399 USD

Firma MARTIN na oslavu 100 výročí , představuje malou cestovní kytaru Backpacker 25th Anniversary, bude dispozici pouze v roce 2017.


Je vyrobena z Sapele horní deska, luby i zadní deska, Z Richlite je hmatník a strunník, černý Corian ořech pod přažci, černá Tusq struník, černé uzavřených ozubených ladicí mechaniky s černými knoflíky a černý mostní kolíky s bílými puntíky. Jedná se o zábavný, malý přístroj se kterým můžete cestovat s kdekoliv. - Více zde.

Furch Little Jane za 21 000 Kč

Toto je docela bomba, kterou u mne doma měl na zkoušce Mirek Hulán Little Jane  je navíc skládací a když ji složíte hned ladí !

No a navíc to i dobře hraje a zní, zejména v tak dobrých rukách jako má Mirek.

Vyzkoušel jsem a můžu jen doporučit i přes vyšší cenu kolem 21 tis. Kč






Traveler Guitar Traveler Pro Series 300 - 500 USD

Traveler Guitar Traveler Pro Series Natural Maple: Kompaktní elektrická cestovní kytara. Speciálně navržené tělo je vyrobeno z javorového dřeva. 

Průběžný krk, stejně vyrobený z javorového dřeva, je osazen ebenoidným palisandrovým hmatníkem s 22 Medium Jumbo pražci. 

Délka menzury je 24,75" (628,6mm) a šířka nultého pražce 1,75" (44,45mm). Hardware obsahuje vestavěnou ladící mechaniku. Kytara je vybavena 3 polohovým přepínačem snímačů, potenciometrem Volume/Blend/Volume a snímači Traveler Under-saddle Piezo a Alnico Single-coil. 
Rozměry kytary jsou: 
  • délka 711,2mm, 
  • hloubka 50,8mm, 
  • šířka 133,3mm 
  • hmotnost 1,4kg. 
  • Povrchová úprava Natural Satin.

Další odkazy

4 komentáře:

  1. https://www.taylorguitars.com/guitars/acoustic/gs-mini-e-bass

    OdpovědětVymazat
  2. Na KYTARY.CZ je i verze normální mini kytary:
    https://kytary.cz/taylor-gs-mini-rw-e/HN146113/?gclid=CjwKEAiAoOvEBRDD25uyu9Lg9ycSJAD0cnBy6IOFawhpA-CMhxnO7PJUDahcTYdaNkKqLfcVmmzlOBoCbZHw_wcB

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám klasickou kytaru a i s tou se dobře cestuje. Není nijak prostorná. Vždy jsem snila o tom, jak si ji s sebou vezmu na dovolenou do kempu a večer si u ohně zazpíváme písničky :-) . Letos už se mi to konečně splní. Zaplatila jsem si totiž kurz hraní na kytaru , tak už nějaké písničky umím :-) .

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem tyhle cestovní kytary nikdy moc nepochopil. Jako rozumím tomu, že chce mít člověk něco přenosného, složitelného. Ale jako když tady už kufr na akustickou kytaru pořídíte za pár korun, tak zjistíte, že to jde i s klasickou kytarou. A jako na tom zvuku se to podepíše. To ať si říká kdo chce, co chce. :)

    OdpovědětVymazat